Zwemclinics

Voorbereidingen zijn in volle gang!

Ingeschreven of nog aan het twijfelen, in beide gevallen willen we je helpen om je goed voor te bereiden.
Maar let op, als je meedoet aan de clinics dan wil je maar 1 ding en dat is meedoen met de RCS op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2024.

We willen natuurlijk graag dat je straks vol zelfvertrouwen het water van de Roer en de Maas gaat “bezwemmen”. Om je daarbij te helpen hebben we verschillende trainingsmogelijkheden opgezet met als doel: jou als RCS deelnemer technisch en conditioneel voor te bereiden.

Het Open Water zwemmen en de zwemclinics staan onder leiding van de Roermondse Zwemvereniging (RZ). De organisatie werkt nauw samen met de Midden-Limburgse Reddingsbrigades en diverse zwemtrainers van zuster-zwemverenigingen in Limburg. De clinics staan onder begeleiding van gediplomeerde zwemtrainers. De zwemclinics die we aanbieden zijn voor de beginnende, gevorderde én ervaren zwemmer. We proberen rekening te houden met ieders instap-niveau.

Wanneer ben je een beginnende, gevorderde of ervaren zwemmer? Dat is natuurlijk moeilijk aan te geven, maar grofweg komt het op het volgend neer:

Beginnend
Je beheerst de schoolslag matig tot redelijk. Je kunt zeker 5 minuten blijven zwemmen zonder te stoppen. Je kunt misschien ook een paar slagen borstcrawl maar je houdt het niet meer dan 25 meter vol.

Gevorderd
Je beheerst de schoolslag goed. Je kunt zeker 15 minuten blijven zwemmen zonder te stoppen. Je hebt een basis beheersing van de borstcrawl en kunt enkele banen achter elkaar volhouden.

Ervaren
Je beheerst de schoolslag goed maar zwemt liever borstcrawl. Jouw borstcrawltechniek is goed en je kunt zeker 15 minuten blijven zwemmen zonder te stoppen.

De data
Je kan de zwemclinics bij het inschrijven direct mee boeken. Heb je dat nog niet gedaan kan je altijd later nog via webshop RCS een clinic boeken. Maar let op: vol = vol

 

Datum

Type clinic Tijdstip Waar
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

Wijzigingen onder voorbehoud.

WebSHOP RCS

Hoe schrijf ik me in voor een zwemclinic?