Goede doel RCS 2024: Dementie

Als het gaat om de keuze van het goede doel, gaat de Roermond City Swim het dit jaar heel anders doen. We gaan ons primaire inzetten voor Dementie. Het wordt een uitdagende periode want we gaan een olympische cyclus van vier jaar in. Zo lang willen we ons namelijk verbinden aan dit project.
Na vier jaar hopen we dat onze bijdrage het goede doel een goede push heeft gegeven om hun werkzaamheden te continueren.
 
We hebben een nieuwe stichting opgericht "SAMEN BEWEGEN!", die verbindingen gaat maken tussen sport- en beweegverenigingen, professionales, zorginstellingen, dagopvang en mantelzorgers. 

Sportmaatje met respect.
Sportverenigingen in de Roerstreek gaan we helpen met het opzetten van een dementieprogramma. Dit gebeurt met inzet van professionals en bestaat uit een aantal lessen van 30 minuten. Daarin worden de mensen die aan dementie leiden, geprikkeld om die tak van sport op hun niveau uit te voeren samen met de andere sporters.

 

U hoort nog meer van ons over wat we allemaal gaan doen. een ding is zeker het is totaal anders dan vorige edities!

 

 

De mantelzorgers, dagopvang en verzorgingsinstellingen zorgen ervoor dat het aanbod bekend is bij de juiste personen. Ook partners mogen meedoen aan het sport en bewegingsaanbod.

De verenigingen zijn de aanbieders van de sport en bewegings activiteiten.

De professionals die de beide takken ondersteunen met kennis en kunde.

.

Volg hier de gratis online training en word ook dementievriendelijk!