Amusement

Roermond Run & Swim Festival 2024

Het Nautilus-terrein in de Voorstad en pal aan de Roer & Maas is op zaterdag 31 augustus hét epi Festivalcentrum van de Roermond Run & Swim 2024. Naast start- en finishlocaties voor de Run & Swim-onderdelen is er uitgebreide catering beschikbaar met smakelijke hapjes en verfrissende drankjes. De Foodtrucks en gezellige eettentjes onderstrepen dan het sfeervolle karakter van het tot festival omgetoverde Nautilusgebied. In de middag start op het festivalpodium een gevarieerd artiestenprogramma, vinden daar de prijsuitreikingen plaats en kunnen de kids zich naar hartenlust uitleven.  

Net als bij voorgaande Swim-edities zullen een keur aan bijzondere Street-acts en muziekgezelschappen in het stadscentrum, langs de parcoursen en op het festivalterrein present zijn om van deze 1e editie Roermond Run & Swim een bijzonder sfeervol, sportief en vooral gezellig Roermonds Stads-evenement te maken voor jong en oud.

Het Roermond Run & Swim Festivalterrein is vanaf 11.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. En zodra de laatste zwemmer rond 20.30 uur de finish heeft bereikt gaat de swingende Roermond Run & Swim Afterparty 2024 van start die rond middernacht op een bijzondere manier wordt afgesloten. De line-up van o.a. artiesten en Street-acts zal begin juli bekend worden gemaakt. 

De voorgaande edities Roermond City Swim kende duizenden bezoekers. De combinatie van Run & Swim zorgt voor aanmerkelijk meer sportende deelnemers en dito bezoekers. Het Roermond Run & Swim Festivalterrein bij Nautilus heeft een beperktere bezoekerscapaciteit dan het hele Roerkade-gebied. Dit kan ertoe leiden dat entree-regulering van bezoekers nodig zal zijn; vol = vol!  

Het Voorstad-gebied kent zeer beperkte parkeermogelijkheden. We adviseren daarom deelnemers en bezoekers zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Aan de Maasboulevard zijn op die zaterdag extra fietsenstallingen voorzien.