Roermond Run & Swim

De 7e editie van hét Roermonds Zwemevenement wordt op zaterdag 31 augustus 2024 uitgebreid met de Roermond Run. Het Nautilus-terrein is dan het epicentrum met start- en finishlocaties van deze eerste editie: Roermond Run & Swim

Wil jij hardlopen of zwemmen, of zelfs allebei? Meld je dan snel aan!
 

      Inschrijven Run!       

    Inschrijven Swim!     

Inschrijven Vrijwilliger!

De voorpret begint al op vrijdag 30 augustus als we met het zuster-event van start gaan bij Amici Beach in Effeld (D). Daar kun je terecht voor de Obstacle Swim voor Kids en de 3,8 km (triatlon afstand).

Op zaterdag 31 augustus starten in Roermond rond het middaguur de eerste renners voor de 15 km, gevolgd door de 10 km, de 5 km, de Kids Runs van 600 en 1000 meter en tenslotte de G-Run. De laatste lopers worden rond 17.30 uur feestelijk ontvangen op het Nautilus-terrein. Vanaf +/- 18.00 uur gaan de eerste zwemmers te water voor de 500 meter, de open-afstand (met een speciale wave), de 2000 meter en de 1000 meter. Al deze zwemparcoursen zijn op de Maas en de Roer. Zodra de laatste zwemmer rond 20.30 uur de finish heeft bereikt, gaat de Roermond Run & Swim Afterparty 2024 van start, die rond middernacht op een bijzondere manier zal worden afgesloten.

Het Roermond Run & Swim-terrein is op 31 augustus vanaf 11.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Er is uitgebreide catering beschikbaar en de kids kunnen zich naar hartenlust uitleven. Zoals bij de voorgaande zes Swim-edities zal er een keur aan street-acts en podiumartiesten present zijn om van deze 1e Roermond Run & Swim een swingend, sportief en vooral gezellig Stads-evenement te maken.

Roermond Run & Swim 2024 zet zich in voor Stichting Samen Bewegen die, voor mensen met dementie, bewegingsactiviteiten organiseert in samenwerking met een 20-tal lokale sport & bewegingsaanbieders. Zo zal 20% van het inschrijfgeld voor deelnemers aan de Stichting Samen Bewegen toekomen.    

Vanaf begin mei a.s. is de website Roermond Run & Swim 2024 live en kunnen de sporters zich inschrijven. Om deze eerste gecombineerde editie vooral veilig te organiseren is het aantal renners en zwemmers vooralsnog gelimiteerd.

Op voorhand gaat onze dank uit naar de groep vrijwilligers die al geruime tijd achter de schermen actief is met de voorbereidingen en onze Partnersponsoren voor hun enthousiaste ondersteuning en bijdragen. We zijn verheugd over de samenwerking met Watersportvereniging Nautilus die, conform haar doelstellingen, haar terrein beschikbaar stelt aan Roermondse en regionale inwoners.  

 

Lees meer Lees minder

 

Start zelf een actie of doe mee met je familie, je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties.

Start je actie!
  Bekijk alle
23/07/2024 | 17:45

Nieuwsbrief 1 Roermond Run & Swim

Bekijk alle