Zwem 1000 meter voor SAMEN BEWEGEN!

Zwem 1000 meter voor SAMEN BEWEGEN!


Deze uitdaging is een leuke bezigheid voor mensen die zich willen richten op de midden afstand.

Deze afstand is ook heel geschikt voor gezinnen. Samen zwemmen met je hele familie en de kinderen vrij maken in het open water.

Om met het hele gezin deze uitdaging aan te gaan is alleen het voortraject al een groot feest. Samen trainen door deel te nemen aan clinics die in de komende warme zomer zullen worden verzorgd. 's Avonds even afkoelen na een drukke dag om je jing-jang weer in balans te krijgen.

Klik rechtsboven op de 3 streepjes om naast je Activiteiten (beschikbaarheid in de waves) en je Donateurs, ook meer Detail info en informatie te krijgen over het Parcours, de Tijdwaarneming en hoe je Contact kunt opnemen met de betreffende commissie.

Deze uitdaging heeft 5 waves:

  • NED-1000-01
  • NED-1000-02
  • NED-1000-03
  • NED-1000-04
  • NED-1000-05

Meld je aan door te klikken op bovenstaande knop: + 1000m Doe mee!

Beschikbare activiteiten:

  • NED-1000-01 (13/25 Beschikbaar)
  • NED-1000-02 (17/25 Beschikbaar)
  • NED-1000-03 (24/25 Beschikbaar)
  • NED-1000-04 (24/25 Beschikbaar)
  • NED-1000-05 (25/25 Beschikbaar)

Via ons Contactformulier kun je direct een vraag stellen aan de zwemcommissie van de RCS.



Inschrijflocatie Nautilus-terrein

Onder voorbehoud.

Deelnemers aan de 500 meter, 1000 meter, 2000 meter en de Open afstand, schrijven zich in op het Nautilus-terrein.

Met de daar ontvangen badmuts, tag en startnummer krijg je toegang tot de Startzone aan de oever van de Roer.

Vóór je Wave aan de beurt is dien je in deze Startzone aanwezig te zijn, niet eerder maar zeker niet te laat.

 

In en uit het water komen

Wordt je Wave opgeroepen, dan loop je via een loopplank naar het ponton, om via twee trapjes in het water naar de Start-area te zwemmen.

Wanneer je uit het water komt staat er iemand klaar met een warmte-folie. Deze mag je gebruiken wanneer je het koud hebt. De tag voor de tijdwaarneming mag je (om)houden. Als bewijs voor je prestatie ontvang je het Christoffelkruisje.

Je verlaat zo snel mogelijk het gebied van de deelnemers om je in de armen van je supporters te laten vallen.

 

Leuke weetjes

  • De stroming van de Roer, waar deze afstand gedeeltelijk wordt gezwommen, wordt stilgelegd;
  • Het water van de Roer, een relatief snelstromende rivier, is van prima kwaliteit, ook na een lange periode van warm weer;
  • De temperatuur van het water in de Roer is doorgaans twee graden kouder dan dat van de Maas;
  • Je mag een wetsuit dragen, maar dat is niet verplicht. Als het heel warm is koel je er niet in af. De keuze ligt helemaal bij de deelnemer;
  • Je mag met een zwemboei zwemmen, maar dat is niet verplicht;
  • Je mag zelfs hulpmiddelen gebruiken zoals zoomers, zwemvliezen, zwembandjes enzovoort. Maak er je eigen event van. Hoe gekker hoe beter, maar hinder er geen andere zwemmers mee;
  • Tijdens deze afstand ervaar je een heerlijk en een iets minder heerlijk moment. Het is in de bocht richting Maas en bij de terugweg richting Roer. Ervaar het en laat ons weten welk moment je het fijnste vond.

Het parcours van de 1000 meter

Volgt.......

Vanaf de start in de Roer zwem je rechtsaf richting het centrum van de stad. De keerboei aan de Roerkade passeer je linksom zodat je aan de rechterkant van de Roer, stroomafwaarts in de richting van de Maas zwemt.

Bij de samenkomst van Maas en Roer passeer je linksom de boei en zwem je rechts-houdend in de Maas stroomopwaarts.

Na het linksom passeren van de keerboei op de Maas, zwem je vlak langs de oever terug naar de punt van Maas en Roer en zwem je de Roer op tot aan de finish. Je hebt nu de 1000 meter gezwommen.

 

De tijdwaarneming bij de Roermond Swim wordt ook dit jaar verzorgt door Sports Quality Time Measuring (SQM). Van het wedstrijdsecretariaat ontvang elke deelnemer zijn startnummer en persoonlijke Tag waarmee begintijd, tussentijden en eindtijd nauwkeurige worden vastgelegd. Veiligheidshalve is daarmee ook zichtbaar waar de zwemmers zich tijdens de Roermond Swim bevinden. De meetresultaten worden live en via onze website kenbaar gemaakt. De persoonlijke Tag hoeft achteraf niet ingeleverd te worden. Prijzen verbonden aan het Swim-onderdeel worden uitgereikt op basis van de door deelnemer gerealiseerde bruto-tijd en wanneer er aan de door de organisatie gestelde voorwaarden is voldaan.

Bekijk alle