Roermond City Swim schenkt € 60.000 aan Stichting Samen Bewegen!

07-12-2023 | 21:07

Op 29 november ontving stichting Samen Bewegen! een cheque van € 60.000. Deze kwam uit handen van voorzitter Leon op de Coul van Roermond City Swim. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in ECI. Hier blikte City Swim terug op haar successen in 2023.

Trots

De voorzitter was trots op de grote belangstelling vanuit Duitsland en Roerdalen, de activiteiten in de stad, het waterbasketbal, de activiteiten aan de Effelder Waldsee en natuurlijk het (lange afstands) zwemmen zelf. Ook bedankte hij alle zwemmers, sponsoren en vrijwilligers die de € 60.000 bij elkaar hebben gebracht. Verder stond hij stil bij het aantal besmettingen met wat uiteindelijk het norovirus bleek. Met deze lering, keek hij daarna  vooruit naar 2024.

Samen Bewegen!

Het doel van het Samen Bewegen! programma is om meerdere partijen samen te brengen. De stichting wil mensen met dementie (weer) plezier laten beleven aan bewegen. Zij biedt hun een sportieve activiteit aan, binnen ieders mogelijkheden. De mantelzorger/partner wordt natuurlijk van harte uitgenodigd om óók deel te nemen.

Het ontvangen sponsorgeld komt ten goede aan de 21 verenigingen die (denk)sporten aanbieden aan mensen met dementie. Professionals ondersteunen deze verenigingen in het omgaan met dementie. Samen Bewegen! betaalt de kosten die verenigingen moeten maken om de activiteiten te organiseren.

Verenigingen staan klaar

Vrijwilligers van de verenigingen staan klaar om mensen met dementie mee te laten doen aan hun (denk)sport. Op de website van de Samen Bewegen! kunnen mensen die willen meedoen aan een activiteit of die iets willen organiseren, zich aanmelden.

www.samenbewegen-middenlimburg.nl