Wave en chipindeling.

25-08-2023 | 18:02

Morgen krijgen alle deelnemers (behalve de KIDS Obstacle Swim) een active chip. Deze chip zorgt ervoor dat je tijd geregistreerd wordt. 
In de enveloppe wat je ontvangt bij aanmelding, zit deze acieve chip en natuurlijk ook je badmuts. Op de chip staat een nummer en er zit een bandje aan zodat je de chip makkelijk om je pols kunt doen. Dat is natuurlijk ook de bedoeling. Deze actieve chip mag je niet verliezen dus zorg er heel goed voor. Doe deze om je pols. Welke, dat mag jezelf kiezen.

Het nummer van de chip is ook het nummer wat je op je hand geschreven krijgt. Dit is het zwemnummer. Stel dat je de actieve chip zou verliezen dan kan je nog altijd met het geschreven nummer op de hand je afmelden bij de finish. Je hebt dan wel geen eind tijd geregistreerd. Wat je nu kan doen is dat je het tijdstip voor jezelf onthoudt. Je kan deze dan mailen met je chip (of zwem) nummer naar zwemmen@roermondcityswim.nl. We proberen dan de tijd alsnog achteraf te registreren. 
We gaan ervan uit dat je de actieve chip niet verliest. Bij de finish lever je de actieve chip en de badmuts weer in.

Wat moet je nu doen met de hand waar je de actieve chip om de pols hebt doen?
Nu bij de start moet je de actieve chip om hebben. Dan ga je zwemmen en als je klaar bent is er bij de finish een doek met "FINISH" erop. tevens ook een logo van de Roermond City Swim.
Je tikt nu met de hand aan waar de actieve chip om de pols zit aan tegen het doek. De actieve chip registreerd nu je eindtijd. Tik je met de verkeerde hand aan of je tikt helemaal niet aan dan heb je dus GEEN tijd.
Dit is de manier voor de alle afstanden als je klaar bent en dus naar de finish gaat. Onderweg hoef je alleen maar op te letten dat je de actieve chip nog bij je hebt.

Voor de mensen die de OPEN afstand zwemmen en de 25KM die kunnen naar het vak "TUSSENTIJD" zwemmen. Daar tikken ze, ook met de hand aan waar om de pols de actieve chip zit tegen het doek "TUSSENTIJD". Zo wordt er een tussentijd geregistreerd.  Daarna zwemmen ze weer een rondje totdat men naar de finish wil zwemmen. En daar is het net als alle anderen ook weer aantikken met de juiste hand natuurlijk.

Niet aantikken betekend geen tijd.
Met de verkeerde hand aantikken betekend geen tijd.

Je klimt eruit en je levert de actieve chip met badmuts in bij de vrijwilliger die je opvangt. Je loopt weer naar de kant aan de roerkade en op het einde kan je je tijd terugvinden op de uitslagen site.

De site voor de uitslagen is:

Druk hier om naar de uitslagen te gaan


Nu zul je je wel afvragen hoe weet hij nu de starttijd. Nou dat wordt handmatig gestart bij het startsignaal als we als wave starten. Daarom moet iedereen zich in het startvak verzamelen. Als iedereen klaar is wordt er gestart door onze speciaal ingevlogen starter Karel. Dus de hele wave ligt in het water en bij het startschot wordt de tijd gestart voor alle deelnemers in die specifieke wave.

Ben op tijd voor je wave. Je mag alleen in die wave starten waarin je jezelf hebt ingedeeld. Ben je te laat dan kan de organisatie je verbieden om niet meer te starten.

Druk hier voor de wave-lijst met je chipnummer