Wieleke Clercx: een buitenmens in het open water

23-08-2023 | 19:05

De Roermond City Swim heeft altijd al mensen van alle kanten bij elkaar gebracht, en dit jaar is niet anders. Wieleke springt dit jaar voor het eerst in het open water.

Wieleke, 32-jarige uit Sint-Odiliënberg, omschrijft zichzelf als een buitenmens en een schrijvend creatieveling. Ze is moeder van twee jonge kids en heeft een geweldige vent in haar leven. Ze haalt het beste uit het leven door lekker buiten te zijn, te wandelen, te fietsen en te rennen. Ze onthult ook dat ze op dit moment traint voor de marathon van Terschelling – een prestatie op zich.

Dit jaar doet Wieleke voor het eerst mee aan de Roermond City Swim. Haar collega Steffie heeft haar in dit avontuur gesleurd.

Voor Wieleke is het idee om te blijven drijven al een hele uitdaging op zich. Wat kleding betreft, heeft ze slimme tips gevolgd van mensen die iets van open water afweten – een wetsuit voor koud weer en een badpak voor als het warm is. Ze bereidt zich voor door haar trainingsroutine aan te passen op haar weg naar de marathon, en ze hoopt dat dit haar een goede basis geeft voor de zwemtocht.

Tijdens de Roermond City Swim heeft Wieleke een doel voor ogen: ze wil die 2 kilometer in het open water overbruggen, waarschijnlijk met schoolslag. Ze kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging en het gevoel haar grenzen te verleggen. Wij wensen Wieleke en alle anderen die meedoen aan de Roermond City Swim ontzettend veel succes en plezier! Duik erin en geniet ervan!