Zwemster Loes van de Voort en haar team komen in actie!

24-07-2023 | 21:00

Loes is ketenregisseur van Hulp bij Dementie Midden-Limburg. Een bijzondere organisatie die mensen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunt in zeven gemeenten: Echt- Susteren, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Leudal, Weert, Nederweert en Stramproy. Hun missie is het begeleiden van het volledige traject; van het eerste besef dat er iets niet pluis is met de cognitie tot aan de opname of het overlijden van de persoon met dementie. Maar er is meer dan dat - Loes en haar team leggen de nadruk op de levenskwaliteit en het behoud van regie voor de naasten.

Dit jaar is het de eerste keer dat Loes en haar collega’s meedoen aan de Roermond City Swim, en dat heeft alles te maken met het goede doel: Dementie. Het team is al jaren actief in het samenwerken met diverse partijen, zoals verenigingen en scholen, om bewustzijn te creëren en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Hun doel was om €2.000 op te halen, maar ze hebben dat bedrag al ruimschoots overschreden. Een prestatie waar Loes en haar team ontzettend trots op zijn.

Maar waarom zwemmen? Loes geeft aan dat veel mensen denken dat de Roer vies is, maar dat is helemaal niet zo! Onlangs hebben ze samen in de Roer gezwommen tijdens een georganiseerde clinic en dat was een geweldige ervaring. Loes moedigt iedereen aan om zich op het laatste moment nog op te geven voor de Roermond City Swim. Niet alleen voor het goede doel, maar ook voor het saamhorigheidsgevoel dat het met zich meebrengt.

Maar dat is niet alles. Het zwemmen blijkt ook positieve effecten te hebben op mensen met dementie die deelnemen. Een meneer met spraakproblemen praatte duidelijker na het zwemmen, en een mevrouw met verzorgingsbehoefte ontspande meer in het water. Het zwemmen bood hen een gevoel van blijdschap en een stukje levenskwaliteit dat de ziekte dementie niet kan stoppen.

Loes is vastberaden om zich in te blijven zetten voor het doel van de organisatie en te streven naar een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie. Ze roept iedereen op om mee te zwemmen of het goede doel te steunen, want samen kunnen we het verschil maken.

Het team van Hulp bij Dementie Limburg kijkt vol enthousiasme uit naar hun deelname aan de Roermond City Swim en hoopt op nog meer steun en donaties om het leven van mensen met dementie te verbeteren.