RCS 2023 Bewonersinformatie Roerkade-gebied

08-07-2023 | 13:06

Het evenementgebied van de Roermond City Swim bestaat dit jaar enkel uit de Roerkade en de Vismarkt. De opbouwwerkzaamheden hiervan beginnen rond 10.00 uur. Bij Watersportvereniging Nautilus worden de EHBO- en Commandoposten gevestigd. Dit gebied is dit jaar voor zwemmers en publiek niet toegankelijk.
Vanaf 15.30 uur wordt het verkeer over de Roerkade afgesloten, de Vismarkt blijft voor alle verkeer geopend. Wel worden er, net als voorgaande jaren, enkele parkeerplaatsen gebruikt voor het plaatsen van een LED-scherm met stroomvoorziening.
Meteen na de afsluiting voor het verkeer wordt er ter hoogte van Roersingel 2 en 3 gestart met de opbouw van het Roerkade-podium.
 
Rond 17.00 uur start het opwarmingsprogramma en zal over het Roerkadegebied de eerste muziek klinken. De officiële start van de Roermond City Swim is om 18:00 uur. Daarna volgen de diverse zwemdisciplines die tot uiterlijk 21.00 uur zullen duren. De Afterparty die daarop volgt, eindigt even na middernacht.

Direct daarna zal er begonnen worden met de afbouw en schoonmaak van de Roerkade. Het LED-scherm en de stroomvoorziening op de Vismarkt zullen in de loop van zondagochtend weggehaald worden.
De organisatie streeft erna vóór 01.30 uur de Roerkade weer voor alle verkeer open te kunnen stellen.

Het bestuur van de Roermond City Swim