Benieuwd hoe je kunt deelnemen? Hieronder volgt een overzicht met de inschrijfgelden. Kies je uitdaging uit en doe mee.
Wijzigingen onder voorbehoud
Doe mee, help ons, support ons
Globaal tijdschema (de tijdschema's van de waves volgen zodra we inzicht hebben in de deelnemers aantallen)
Wijzigingen onder voorbehoud
Wil je meer weten over de zwemonderdelen bij het evenement? Neem dan contact met ons op via ons Contact formulier.
Specifieke vragen over zwemmen
Hoe schrijf ik me in als Familie?
Het leukste om dit event mee te doen is met je eigen familie. Het plezier vooraf, samen trainen en samen toeleven naar dit event versterkt de band binnen een familie en natuurlijk binnen een gezin.
We horen het heel vaak "wat leuk dat we iets samen konden doen!".
Samen trainen is leuk en samen je uitdaging zwemmen is de kers op de taart.
Nu kan het zijn dat de ene iets anders wilt zwemmen dan de andere. Dat kan, hoe dat leggen we nu uit.
Je moet dan per afstand (uitdaging) een Team maken. Dus zwemt moeder de "TOP 2000 (2000 meter)" en de vader gaat voor "doe het op zijn JUTTA's (1000 meter)" dan maak je 2 teams aan, 1 onder de 2000 meter en 1 onder de 1000 meter. Alle familieleden die zich bij moeder willen aansluiten melden zich dan aan onder dat team. hetzelfde geld natuurlijk ook voor diegene die zich bij vader willen aansluiten en het op zijn JUTTA's willen doen.
Elk familielid meld zich dan zelf aan. Een familie kan natuurlijk bestaan uit oom's, tantes, neven en nichten etc.
Voor 1 gezin (wonende op hetzelfde adres) hebben we een speciale actie:
- Er moeten 2 volwassenen binnen een gezin ingeschreven zijn
- Een team captain stuurt een mail naar <email> met het verzoek om voor maximaal 3 kinderen, een kortingsbon van 80% te ontvangen
- Je ontvangt dan deze kortingscode en je mag deze alleen gebruiken voor je gezinsleden
- Bij het inschrijven kan je bij de betaalstap deze kortingskode opgeven en je verzilvert je kortingsbon
- De kortingsbon is maar beperkt geldig dus wacht niet te lang
Waarom 3 leeftijdgroepen
We hebben dit jaar 3 leeftijdgroepen
- 6 t.m 11 jaar (geboren in 2012 en later - minder gevorderde zwemmer)
Het doel van deze groep is om de kinderen vrij te maken in open water zwemmen. Voor deze groep organiseren we een geweldige Obstacle Swim in Effelder Waldsee (Duitsland). De kinderen worden ingedeeld in waves en kunnen maximaal 30 minuten rondjes zwemmen met steeds een start vanaf een glijbaan. Het parcour ligt aan de kade dus super veilig voor de kinderen. De inschrijving is gratis.
Voor de kinderen van 2015, 2016 en 2017 die in Roermond de 500, 1000 of 2000 meter willen zwemmen moet via de trainer en ouders een verzoek worden ingediend bij de RCS.
Kinderen geboren in 2012, 2013 en 2014 kunnen in Roermond de 500, 1000 en 2000 meter zwemmen. Let wel op dat je geoefend moet zijn en onder begeleiding staat van een volwassen persoon.
- 12 t.m. 15 jaar (geboren tussen 2008 t.m. 2011)
We willen de kinderen die vaker zwemmen of al wat ouder zijn de mogelijkheid bieden om ook grotere afstanden te zwemmen. Oudere kinderen kunnen natuurlijk ook een grotere belasting aan en kunnen dus ook kiezen uit veschillende afstanden en uitdagingen. Wil men de 25+km toch zwemmen neem dan contact op met de RCS en er moet minstens 1 deelnemer 18+ zijn.
De obstacle swim is voor deze groep niet mogelijk.
- 16 jaar en ouder (geboren in 2007 en eerder)
Onze oudste leeftijdgroep die mogen niet alles helaas. De obstacle Swim mogen ze helaas niet doen. Maar komen kijken hoe de jongste pruiten te water gaan mag natuurlijk wel.
Lange afstand 25+Km: Hoezo is dit stuk verdeel in 2 stukken?
De 2 stukken zijn eigenlijk Survival en Zwemmen.
Survival wil eigenlijk zeggen dat het niet puur zwemmen is maar soms ook stroomlijnen en lopen. Omdat het water soms ondiep is kan je er niet overal zwemmen de eerste 10 km tot aan St. Odiliënberg. Als we zouden zeggen 20 km zwemtocht kunnen deelnemers een verkeerd beeld krijgen over de eerste 10 km. Na St. Odiliënberg is het zeker een zwemtocht.
De survival kan van alles zijn wat je tegenkomt. We weten zeker dat er ondiepe plekken zijn, dat er bomen in en over de Roer liggen, dat er soms stroomversnellingen zijn waar je niet in wilt zitten en dat er soms stroomversnellingen zijn waarin je juist wilt zitten, dat je keuzes moet maken bij een splitsing, links of rechts en misschien nog meer want we zwemmen in de natuur en die is elke dag anders. Dus vandaar dat de eerste 10 km survival is. En dat is juist het mooie van deze tocht: Expect the unexpected! Maar wees in alle gevallen verstandig.
Lange afstand 25+Km: Mag ik alleen wisselen op het wisselpunt?
In principe wel. Maar als iemand niet meer kan zwemmen door bv kramp of een verwonding dan word je geacht zo veilig mogelijk naar de kant te gaan en daar met respect tot de natuur te wisselen. Als iemand zich bezeerd heeft dan is de eerste taak deze samen te beoordelen en te behandelen via de EHBO kit. Tevens zijn er momenten dat er gegeten en gedronken moet worden. Op zo’n moment ook weer met inachtneming van de natuur kan er gewisseld worden. Neem voldoende tijd om te drinken en te eten. We hebben niets aan uitgeputte mensen aan de finish. We zien liever mensen vitaal en lachend over de finish komen.
Lange afstand 25+Km: Moet ik wisselen?
Wisselen is natuurlijk niet verplicht als één lid de volledige afstand wil zwemmen kan dat ook.
Lange afstand 25+Km: Mogen we samen zwemmen?
Er moet altijd 1 teamlid in de boot blijven. Maar de laatste 400 meter moeten jullie samen zwemmen. De kano’s worden bij het opgaan van de Roer vanaf de Maas ingenomen en het team vervolgt de route samen naar de finish, zwemmend.
Lange afstand 25+Km: Is het zwemtraject beveiligd?
Het zwemtraject, wordt (anders dan de laatste 2000 meter aan de Roerkade) niet door de organisatie beveiligd. Iedere deelnemer is dus op zichzelf (en het andere teamlid) aangewezen. Gelet op de stroomversnellingen en obstakels en ondiepe gedeelten is deze afstand alleen geschikt voor zeer ervaren zwemmers die deze afstand met borstcrawlslag kunnen afleggen.
Lange afstand 25+Km: Ik raak gewond wat dan?
Als eerste willen we mededelen dat deze tocht niet te vergelijken is met baantjes zwemmen in een zwembad. Alhoewel daar ook wel eens ongelukjes kunnen gebeuren. Je zwemt onder eigen verantwoordelijkheid. Toch kan het voorkomen dat je misschien iets oploopt omdat je tegen een tak zwemt die onder water ligt, of je handen net op een ondiep plekje wat scherps raken. Op dat moment is het aan het team om de situatie zo goed mogelijk op te lossen. De EHBO kit wat jullie in de kano hebben meegenomen kan gebruikt worden bij verwondingen. Is er iets ernstigst aan de hand bel dan de organisatie en blijf op de plek ga naar de kant waar je het beste uit het water kunt komen. Zorg dat je plaatsbepaling aanzet via de telefoon zodat we kunnen tracken waar je bent. Meer info volgt hierover.
We kunnen dan bij de tijdwaarneming zien op welke plek een bepaald team is. In overleg met de organisatie worden de benodigde maatregelen getroffen. Nogmaals je zwemt op eigen verantwoordelijkheid en we gaan ervanuit dat iedereen verstandig omgaat met zichzelf, teamgenoten flora en fauna.
Delen