Open Afstand

Open Afstand

 

Deze uitdaging is nieuw en start vroeg in het programma op de Roerkade. Het is de bedoeling dat je lekker blijft zwemmen en zo heel veel meters kunt maken.

Je zwemt rondjes op het 2000 meter traject. Telkens als je terug komt bij de finish, kun je besluiten een rondje erbij te zwemmen door daar de binnenbaan te nemen. Er wordt dan een tussentijd voor je vastgelegd.
Wil je het volgend rondje nog maar 500 of 1000 meter zwemmen, dan kun je keren bij de 250 of 500 meter boei. Uiteindelijk bepaal jezelf hoeveel meter je zwemt.
Wil je stoppen dan blijf je rechts houden op de Roer en zwem je de finish-baan in.

Klik rechtsboven op de 3 streepjes om meer informatie te krijgen over de beschikbaarheid in de waves (Activiteiten), Detail info, het Parcours, de Tijdwaarneming en hoe je Contact kunt opnemen met de betreffende commissie.

Deze uitdaging heeft drie waves:

  • NED-OPEN-AFSTAND-01
  • NED-OPEN-AFSTAND-02
  • NED-OPEN-AFSTAND-03

De open afstand heeft de volgende eigenschappen:

  • Je supporters kunnen je op de Roerkade vaker zien langskomen.
  • Je zwemt met allerlei andere deelnemers door elkaar waardoor je misschien samen met vrienden, die een andere afstand hebben genomen, een stukje kunt meezwemmen.
  • Je zwemt de meeste tijd in de Maas.

Kies je voor deze optie klik op de knop: + Open Doe mee!

Beschikbare activiteiten:

  • NED-OPEN-AFSTAND-01 (22/30 Beschikbaar)
  • NED-OPEN-AFSTAND-02 (24/30 Beschikbaar)
  • NED-OPEN-AFSTAND-03 (29/30 Beschikbaar)

Via ons contactformulier kun je direct een vraag stellen aan de zwemcommissie van de Roermond City Swim.

Contactformulier

 

Inschrijflocatie Roerkade

Deelnemers aan de 500 meter, 1000 meter, 2000 meter en de Open afstand, schrijven zich in op de Roerkade.

Tussen de huisnummers 3 en 4 is een steegje “De Gats” (gele pijl) waar elke deelnemer wordt geregistreerd, een badmuts en een actieve tag voor de tijdregistratie ontvangt. Ook wordt hier het startnummer op je hand geschreven.

Met de badmuts, de tag en het startnummer krijg je toegang tot de startzone aan de overzijde van de straat.
Wanneer je zelfgekozen wave aan de beurt is dien je in deze zone aanwezig te zijn, niet eerder maar zeker niet te laat. 

 

In en uit het water komen

Alle deelnemers van een wave verzamelen zich in de startzone. Van hieruit gaan ze via de stenen trap (zwarte pijl) naar beneden om via twee trapjes naar de startarea in het water te zwemmen.

Wanneer je uit het water komt staat er iemand op het ponton klaar met een warmte-folie. Deze mag je gebruiken wanneer je het koud hebt. 

LET OP! Lever ook daar meteen je actieve tag voor de tijdwaarneming in. Als bewijs voor je prestatie ontvang je dan het Christoffelkruisje.

Wanneer je klaar bent loop je via de ponton terug naar de oever. Via de stenen trap (rode pijl) verlaat je het gebied van de deelnemers en kun je je in de armen van je supporters laten vallen. 

Leuke weetjes

 

  • Je mag zwemmen tot zonsondergang. Als de organisatie je verzoekt om terug te zwemmen tegen de tijd dat de zon ondergaat weet je dat je het maximale eruit hebt gehaald. Maar je mag natuurlijk ook eerder stoppen 
  • De stroming van de Roer bij de Roerkade, waar deze afstand gedeeltelijk wordt gezwommen, wordt stilgelegd
  • Het water van de Roer, een relatief snelstromende rivier, is van prima kwaliteit. Ook na een lange periode van warm weer
  • De temperatuur van de Maas staat op de website. Het water van de Roer is doorgaans 2 graden koeler
  • Je mag een wetsuit dragen. Maar dat is niet verplicht. Als het heel warm dan koel je niet af in een wetsuite dan is het misschien verstandig om lekker af te koelen. Maar die keuze ligt helemaal bij de deelnemer
  • Je mag met een zwemboei zwemmen, maar dat is niet verplicht
  • Je mag zelfs hulpmiddelen gebruiken zoals zoomers, zwemvliezen, zwembandjes etc.
    Maak er je eigen event van. Hoe gekker hoe beter maar hinder niet andere zwemmers
  • Het naar evenbeeld van het elf steden kruisje ontworpen Christoffelkruisje reiken we uit aan het einde van de je uitdaging bij de finish na het inleveren van de actieve tag (voor de tijdwaarneming)
  • Je krijgt binnen deze afstand 1 heerlijk moment en 1 iets minder heerlijk moment. Dat is als je de bocht maakt richting Maas en de bocht maakt bij de terugweg richting Roer. Bepaal zelf en laat ons weten welk moment je het heerlijkste vond. 

Het parcours van de Open afstand

 

De start is aan de Roerkade. Nadat men van de trappen is gekomen is er rechts een start-area. Hierin verzamelen zich alle zwemmers in het water, nadat ze gecontroleerd zijn of ze inderdaad aan de beurt zijn (juiste wave).

Op het startschot*) vertrek je aan de rechterkant van de Roer naar het 1000 meter keerpunt (boei) in de Maas. Je zwemt dus de Roer uit en slaat links af de Maas op. Daar zwem je tegen de stroming in.
De 1000 meter boei ligt in de Maas. Je keer daar en zwemt geheel rechts terug naar de start-finish. Wil je stoppen dan zwem je naar het finish vak. Wil je doorzwemmen dan zwem je naar het tussentijdvak en begin je aan een nieuwe ronde. 

Bij de finish tik je aan en de tijd wordt gestopt. Via trapjes komt je uit het water op de ponton. Lever de actieve tag in en ontvang het Christoffelkruisje. Indien gewenst kun je ook een warmte folie krijgen.
Het kan zijn dat de speaker je gaat interviewen dus heb wat originele antwoorden klaar zoals: "Zo, dat waren dan 10.000 kilocalorieën" of "Heb je het goede doel ook al gesponsord?" Je kunt ook gewoon vertellen wat je motivatie is waarom je meedoet.

*) Dit kan nog veranderd worden in een individuele start direct na het activeren van je tag over de startmat.

Tijdwaarneming

 

Hoe verloopt de tijdwaarneming bij de Open afstand? Tjaa daar gaan we nog iets leuks op verzinnen samen met onze tijdwaarnemingspartner SQM.

Doel is natuurlijk zoveel mogelijk tussentijden registeren zodat je weet hoeveel je gezwommen hebt.

10
27/08/2023
09:17
Bekijk alle

Wij gaan voor het bevorderen van sporten in het algemeen en bewegen in het water in bijzonder. We zijn verrassend en innovatief. We ondersteunen goede doelen en willen een nieuwe dimensie toevoegen aan de Euregio en Roermond wat betreft gezond leven door middel van bewegen.