Zwem 500 meter voor SAMEN BEWEGEN!

Zwem 500 meter voor SAMEN BEWEGEN!

 

Deze uitdaging is een hele leuke uitdaging voor mensen die pas beginnen met de gezondste sport (zwemmen) en nog niet een langere afstand willen of kunnen zwemmen.
Tevens is deze afstand heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Samen zwemmen met je hele gezin of zelfs met je complete familie. Zo kan je de kinderen leren om vrij te zijn in het open water.
In het voortraject is het al heel leuk om samen te trainen. We organiseren ook clinics in juni, juli en augustus. Daarvoor kan je je inschrijven. Wij zorgen voor mooi zonnig weer en professionele begeleiding en trainers.

En wat is er lekkerder als je 's avonds even kunt afkoelen in het water na een warme dag.

Klik rechtsboven op de 3 streepjes om naast je Activiteiten (beschikbaarheid in de waves) en je Donateurs, ook meer Detail info en informatie te krijgen over het Parcours, de Tijdwaarneming en hoe je Contact kunt opnemen met de betreffende commissie.

Deze uitdaging heeft 3 waves (wave is een groep die gelijk gaat starten op 31 augustus 2024)

 • NED-500-01
 • NED-500-02
 • NED-500-03

Meld je aan door te klikken op bovenstaande knop: + 500m Doe mee!

Beschikbare activiteiten:

 • NED-500-01 (25/30 Beschikbaar)
 • NED-500-02 (23/25 Beschikbaar)
 • NED-500-03 (25/25 Beschikbaar)

Via ons Contactformulier kun je direct een vraag stellen aan de zwemcommissie van de RR&S. 

Inschrijflocatie Nautilus-terrein

Onder voorbehoud.

Deelnemers aan de 500 meter, 1000 meter, 2000 meter en de Open afstand, schrijven zich in op het Nautilus-terrein.

Met de badmuts, de tag en het startnummer krijg je toegang tot de startzone aan de oever van de Roer.
Wanneer je zelfgekozen wave aan de beurt is dien je in deze zone aanwezig te zijn, niet eerder maar zeker niet te laat. 

 

 

In en uit het water komen

Onder voorbehoud.

Alle deelnemers van een wave verzamelen zich in de startzone op het Nautilus-terrein. Van hieruit gaan ze naar het ponton om via twee trapjes in het water naar de startarea te zwemmen.

Wanneer je uit het water komt staat er iemand op het ponton klaar met een warmte-folie. Deze mag je gebruiken wanneer je het koud hebt. 

LET OP! Lever ook daar meteen je actieve tag voor de tijdwaarneming in. Als bewijs voor je prestatie ontvang je dan het Christoffelkruisje.

Wanneer je klaar bent loop je via het ponton terug naar de oever. Je verlaat je het gebied van de deelnemers waarna je je in de armen van je supporters kunt laten vallen.

 

Leuke weetjes

 • De stroming van de Roer bij de Roerkade, waar deze afstand wordt gezwommen, wordt stilgelegd.
 • Het water van de Roer, een relatief snelstromende rivier, is van prima kwaliteit. Ook na een lange periode van warm weer.
 • De temperatuur van de Maas staat op de website. Het water van de Roer is doorgaans 2 graden koeler.
 • Je mag een wetsuit dragen. Maar dat is niet verplicht. Als het heel warm dan koel je niet af in een wetsuite dan is het misschien verstandig om lekker af te koelen. Maar die keuze ligt helemaal bij de deelnemer.
 • Je mag met een zwemboei zwemmen, maar dat is niet verplicht.
 • Je mag zelfs hulpmiddelen gebruiken zoals zoomers, zwemvliezen, zwembandjes etc.. Maak er je eigen variant van. Hoe gekker hoe beter maar hinder geen andere zwemmers.
 • Het naar evenbeeld van het elfstedenkruisje ontworpen Christoffelkruisje reiken we uit aan het einde van de je uitdaging bij de finisch na het inleveren van de actieve tag (voor de tijdwaarneming).

Het parcours van de 500 meter

Volgt...

 

 

De tijdwaarneming wordt uitgevoerd door SQM die ons hele evenement gaat voorzien van loop- en zwemtijden, zowel in Duitsland als in Nederland.

Bekijk alle