Afstanden

Roermond City Swim kent vier afstanden:

  • Rabo Kids Swim 500 meter voor deelnemers geboren in 2004 t/m 2007
    Let op: deelnemers moeten op 2 september 2017 de leeftijd van 10 hebben bereikt.
  • 500 meter (Volwassenen) voor deelnemers geboren in 2003 of eerder*
  • 1.000 meter voor deelnemers geboren in 2003 of eerder*
  • 2.000 meter voor deelnemers geboren in 2001 of eerder*

Wil je meedoen aan één van de onderdelen, schrijf je dan snel in. Je kunt je als individuele zwemmer inschrijven, maar je kunt ook als team mee doen.

Iedere deelnemer gaat in aanloop naar het evenement actief sponsorgelden werven voor het goede doel, het Toon Hermans Huis Roermond. We rekenen op een flinke bijdrage voor deze organisatie. Draag jij ook een steen(tje) bij?

De eerste 'wave' is gereserveerd voor militairen en veteranen. Op 2 september is in Roermond ook de nationale herdenking bij het Nationale Indië-monument  in het Herdenkingspark van Roermond. Veteranen en hun relaties mogen starten tijdens een apart 'veteranenwave'. Alle veteranen kunnen zich aanmelden bij dit team voor 1.000 meter of 2.000 meter zwemmen. Bij je inschrijving kan je bij stap 2 aangeven dat je je voor dit team aanmeldt.

De indeling van de waves, de wave waarin jij bent ingedeeld en de indicatieve starttijden wordt enige tijd voor aanvang bekend gemaakt.

*In uitzonderlijke gevallen kan de organisatie van de Roermond City Swim in overleg met ouders en eventueel trainers besluiten om deelnemers mee te laten doen aan afstanden waar ze volgens bovenstaande geboortejaren niet aan mee zouden mogen doen. Dit kan alleen bij ervaren zwemmers. Neem hiervoor contact met ons op.